Kaka:
200 g rabarber
1 tsk potatismjöl
75 g smör
3 st ägg
225 gr strösocker
210 gr vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk nymortlad kardemumma
100 gr mjölk
1/2 citron finrivet skal

Toscasmet:
50 g smör
45 gr strösocker
½ dl ljus sirap
10 gr vetemjöl
1 ½ msk mjölk
150 g mandelspån
1/2 citron rivet skal
1 tsk mortlad kardemumma

Sätt ugnen på 160 grader varmluft, smöra en springform med löstagbar kant och kläm fast ett bakplåtspapper i botten.
Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjöl.
Bryn smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna lite. Vispa upp ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, och därefter smör och mjölk.
Riv ner citronskal och vänd ihop. Häll ner smeten i formen och strö över rabarbern, grädda i 30 minuter.
Smält smöret till toscan i en kastrull och tillsätt allt utom mandelspånen, låt koka upp försiktigt och ställ av.
Tillsätt mandelspån och blanda väl. Ta ut kakan efter 30 minuter.
Bred försiktigt på toscan och grädda igen i ca 10-15 minuter tills toscan har en nötig fin färg.