Safrranskladdkaka med vitchoklad och citronfrosting

150 g smör
100 g vit choklad, hackad
1 pkt saffran, 1/2 g
2 1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
1 3/4 dl vetemjöl
3 ägg
1 krm kardemummakärnor, mortlade

300 gr färskost – tex Philadelphia
75 gr rumstempererat smör
1,5 dl florsocker
1 citron – zest

Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Smält smöret i en rymlig kastrull och ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt ev den vita chokladen och
låt den smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kardemumman) i kastrullen och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en springform,klädd med bakplåtspapper i botten och smord på kanterna.
Strö kardemumma över smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen och sätta sig – gärna över natten i rumspemeratur.

Vispa smör och florsocker luftigt. Vispa länge! Vispa ner färskosten och smaksätt med citronzest. Spritsa på den kalla kladdkakan.